• თბილისი
  • 29°C
  • 28 მაისი, 2020
article

ფენოვანი ცომი 10 წუთში!

ინგრედიენტები:ფქვილი 500 გდარბილებული კარაქი ან მარგარინი 200 გკვერცხის გული 1 ცალიარაჟანი ან კეფირი ან მაწონი, 100 მლმწიკვი მარილიტაბულამომზადების წესი:
ფქვილში ხელით კარგად ასრისეთ დარბილებული მარგარინი ან კარაქი. შემდეგ დაუმატეთ კვერცხის გული და არაჟანი (კეფირი ან მაწონი). მოზილეთ ცომი. თუ ცომი წებოვანია, დაუმატეთ ფქვილი. მოათავსეთ მაცივარში 1-2 საათით. ცომი მზად არის. მისგან შეგიძლიათ გამოაცხოთ ორცხობილები ღვეზელები, ხაჭაპური და სხვა...
რაც უფრო თხლად გააბრტყელებთ მიღებულ ფენოვან ცომს, მით ნაკლები ფენებით გამოვა. 
ამ რაოდენობის ინგრედიენტებიდან გამოდის 4 ფირფიტა.
წყარო

თეგები :