• თბილისი
  • 27°C
  • 18 სექტემბერი, 2019
article

საზაფხულო ალუბლის პეროგი

იცოდით, რომ ალუბალი აუმჯობესებს განწყობას? ასევე ამარაგებს ორგანიზმს იოდითა და რკინით, თუმცა იმისათვის, რომ ეს ხილი მრავალფეროვნად მივირთვათ და არ მოგვწყინდეს, გთავაზობთ ერთ-ერთ მარტივ რეცეპტს, რომელიც უგემრიელეს პეროგს დაგაგემოვნებინებთ.

დაგვჭირდება

250 გ. ალუბალი; 

100 გ. კარაქი; 

3 ცალი კვერცხი; 

200 გ. ფქვილი; 

1 ჩ. კ. გამაფხვიერებელი;

შაქრის პუდრა.

მომზადება: 

გარეცხილ ალუბალს გამოაცალეთ კურკები;

დარბილებული კარაქი შეაზავეთ შაქართან;

დაამატეთ ამ მასას კვერცხი სათითაოდ, თითოეულ ჯერზე კარგად რომ შეზავდეს;

კარგად შეაზავეთ ფქვილი და გამაფხვიერებელი;

გაფინეთ პერგამენტის ქაღალდი ფორმაში(ამ შემთხვევაში დიამეტრი 24 სმ.);

შიგნით მოვათავსოთ ცომი და ზედ ალუბლები;

გამოვაცხოთ  180 °С-ზე , 35-40 წთ;

შეაციეთ და მოაყარეთ შაქრის პუდრა გემოვნებით. 


გემრიელად მიირთვით! 

 



თეგები :