• თბილისი
  • 36°C
  • 23 აგვისტო, 2019
article

მანდარინის მურაბა

რეცეპტის ინგრედიენტები:

        1 კგ. მანდარინი (სასურველია მკვრივი)
        1 კგ. შაქარი
        1 ჭიქა წყალი სიროფისთვის
        1 ცალი ლიმონის წვენი

~ მომზადების წესი ~

1. მანდარინები გავრეცხოთ, გავამშრალოთ და ალაგ-ალაგ დავჩხვლიტოთ. ჩავყაროთ მდუღარე წყალში და გავთუთქოთ, რათა სიმწარე გაუვიდეს. გათუთქული მანდარინები ამოვალაგოთ საწურზე.

2. შაქრითა და წყლით მოვამზადოთ სიროფი, ჩავყაროთ შიგ მანდარინები და დაბალ ცეცხლზე ვადუღოთ 15-20 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გამოვრთოთ, ვაცადოთ შეგრილება და ისევ ვადუღოთ. ასე უნდა გავიმეოროთ რამდენჯერმე, სანამ სიროფი არ შესქელდება.

3. ბოლოს ჩავაწუროთ 1 ლიმონი, გადმოვდგათ, გავაციოთ და ქილებში ჩავასხათ.

თეგები :