• თბილისი
  • 34°C
  • 21 აგვისტო, 2019
article

ორთქლზე მომზადებული ქათამი ფარშით

მასალა:

    1,5 კგ ქათამი
    1 კგ პამიდორი
    2 კონა ოხრახუში
    2 კონა ნიახური
    1 ახალი ლიმონი
    2 ს/კ კარაქი
    1 ყავის კოვზი ცხარე წითელი წიწაკა
    1 ყავის კოვზი პილპილი
    ლიმონის დამარილებული ქერქი
    კვლიავი
    მარილი გემოვნებით

წვრილად დავჭრათ ოხრახუში, ნიახური, დამარილებული ლიმონის ქერქი, ქერქისგან გასუფთავებული ლიმონი და პამიდორი. ყველაფერი ავურიოთ ერთმანეთში, დავაყაროთ მარილი, წიწაკა და პილპილი. გასუფთავებული ქათამი ამოვავსოთ ამ მასით და დავუმატოთ კარაქი.  ავადუღოთ ქვაბში 3-4 ლიტრი წყალი, ქვაბის თავზე დავამაგროთ საწური, ჩავდოთ ქათამი და თავზე გადავაფაროთ სველი ტილო. ვადუღოთ წყალი ქათმის მოხარშვამდე.

თეგები :