• თბილისი
  • 18°C
  • 11 ნოემბერი, 2019
article

ჯემიანი ფუნთუშები ჩაისთვის

ინგრედიენტები: ფქვილი 4 ჭიქა შაქარი 3/4 ჭიქა გამაფხვიერებელი 2 ჩ.კ ზეთი 1/2 ჭიქა მარილი 1/2 ჩ.კ კვერცხი 3 ვანილი ჟოლოს ჯემი ნიგოზი ქიშმიში დარიჩინი და შაქარი მოსაყრელად
აურიეთ ფქვილი, მარილი, შაქარი და გამაფხვიერებელი. შემდეგ შეურიეთ ზეთი, ვანილი და კვერცხი. მოზილეთ ცომი და შედეთ მაცივარში 1 საათი. 
ცომი გაყავით 4 ნაწილად, გააბრტყელეთ და გადაუსვით ჯემი, მოაყარეთ დაჭრილი ნიგოზი,  ქიშმიში და რულეტივით გადაახვიეთ. დაჭერით ულუფებად და დაალაგეთ ქაღალდჩაფენილ ტაფაზე. ზემოდან მოაყარეთ შაქრისა და დარიჩინის ნარევი, გამოაცხეთ 25 წუთი 190 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.

თეგები :