• თბილისი
  • 16°C
  • 13 ნოემბერი, 2019
article

კონიაკის ალზე მომზადებული გამბა

ინგრედიენტები: გამბა (დიდი ზომის კრევეტი) 1 კგ კონიაკი 1/2 ჭ არაჟანი 150 მლ წვრილი ხახვი შალოტი 1-2 თავი
3 წუთის განმავლობაში მოშუშეთ გამბები ცხელ კარაქში და დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი. მოშუშეთ იგი კონიაკის ალზე, დაუმატეთ არაჟანი და დატოვეთ ნელ ცეცხლზე 5 წუთის განმავლობაში, ისე რომ სითხის მასა შემცირდეს. კერძი მირთმეულ უნდა იქნეს მაშინვე მოხარშულ ბრინჯთან ან მოხარშულ კარტოფილთან ერთად.

თეგები :