• თბილისი
  • 16°C
  • 13 ნოემბერი, 2019
article

ქათმის ხარჩო

მასალა:

ქათამი - 1 ცალი

ხახვი - 4 თავი

პომიდორი - 4-5 ცალი

ნიგოზი - 1,5 ჭ

ნიორი - 2 კბ

ხმელი ქინძი -1 ჩ/კ

დანაყული ზაფრანა - 1 ჩ/კ

ქინძი - რამდენიმე ძირი

მარილი (გემოვნებით)

მომზადების წესი:

ზომიერი სიმსუქნის ქათამი დაჭერით და თავდახურულ ქვაბში მოშუშეთ ხახვთნ ერთად. დაასხით ადუღებული წყალი და ჩაახარშეთ კანგაცლილი, წვრილად დაჭრილი პამიდორი. დანაყილი ნიგოზი, ნიორი, ხმელი და ახალი ქინძი, წიწაკა, ზაფრანა მოათავსეთ პატარა თასზე, დაუმატეთ ცოტაოდენი ბულიონი და კარგად აგლისეთ, შემდეგ ჩაასხით ქვაბში და ადუღეთ, ვიდრე ქათამი არ მოიხარშება.


თეგები :