• თბილისი
  • 5°C
  • 22 ნოემბერი, 2019
article

უმსუბუქესი დესერტი "მარწყვი შამპანურში"

ინგრედიენტები: მარწყვი 250 გ შამპანური 400 მლ შაქარი 200 გ ჟელატინი 15 გ ნახევარი ლიმონის წვენი

ჟელატინი დავალბოთ ცივ წყალში, გადავწუროთ და  გავათბოთ შამპანურთან , შაქართან და ლიმონის წვენთან ერთად. შაქარი უნდა გადნეს.

მარწყვი შუაზე გავჭრათ (თუ წვრილი მარწყვია, მთლიანები გამოვიყენოთ), ჩავალაგოთ შესაბამის ჭურჭელში. ზემოდან დავასხათ გაგრილებული ჟელე, შევდოთ მაცივარში . გავაჩეროთ მაცივარში 4 საათი, სანამ ჟელე ბოლომდე არ გამაგრდება.


თეგები :