• თბილისი
  • 4°C
  • 22 ნოემბერი, 2019
article

მარწყვის კალათები

ინგრედიენტები: შაქრის პუდრი 150 გ კვერცხი 3 ფქვილი 100 გ მარწყვი 8 ცალი ვანილი მწიკვი კარაქი და ფქვილი ფორმისთვის ნებისმიერი კრემი ათქვეფილი ნაღები, ბეზეს ან მოხარშული კრემი ღუმელი გავაცხელოთ 180 გრადუსზე. დიდ თუნუქის ფურცელს წავუსვათ კარაქი და მოვაყაროთ ფქვილი.

კვერცხი და შაქრის პუდრი კარგად ავთქვიფოთ, სანამ ერთგვაროვან, ფაფუკ მასას არ მივიღებთ. დავუმატოთ ვანილი, ფქვილი და კიდევ ერთხელ ავთქვიფოთ, სანამ ერთგვაროვან მასას არ მივიღებთ.

თუნუქის ფურცელზე დავასხათ ცომი ისე, რომ 4 ცალი მრგვალი ფორმის ბრტყელი ფენა მივიღოთ, შევდგათ ღუმელში და ვაცხოთ დაახლოებით 7-10 წუთის განმავლობაში.

ცხელ-ცხელი გამომცხვარი ფენები ფრთხილად ავიღოთ თუნუქის ფურცლიდან და თითოეული თითო ჭიქაზე გადავაფაროთ და ხელით ფრთხილად მივცეთ კალათის ფორმა ისე, რომ არ გატყდეს, ცოტა ხანი ასე დავაფიქსიროთ, შემდეგ შევაგრილოთ და ფრთხილად მოვაცილოთ ჭიქას.

ამავე პრინციპით გამოვაცხოთ დანარჩენი კალათებიც.

გაგრილებულ კალათებში მოვათავსოთ სასურველი კრემი და მოვრთოთ მარწყვით.


თეგები :