ქლიავის ჯემი ქლიავის ჯემი />


  08:42:23     14-06-2012

ქლიავის ჯემი

მასალა: 1 კგ. ქლიავი, 1 კგ. შაქრის ფხვნილი, 125 მლ. წყალი, 1 მოზრდილი ლიმონის წვენი.

 

გავრეცხოთ ქლიავი, გავხლიჩოთ შუაზე და მოვაშოროთ კურკები. მსხვილად დავჭრათ. მოცემული ინგრედიენტები მოვათავსოთ დიდ ქვებში და დაბალ ცეცხლზე ვადუღოთ, ვიდრე ქლიავს კანი არ გაეცლება და არ დარბილდება. ფრთხილად ვურიოთ შაქრის კარგად გადნობამდე. შემდეგ ცეცხლს ბოლომდე მოვუმატოთ და 5 წუთი ვადუღოთ, თან ვურიოთ. მერე ისევ მოვუკლოთ ცეცხლს და ვურიოთ მანამ, ვიდრე ჯემი არ გასქელდება. მომზადებული ჯემი მოვათავსოთ თბილ, სტერილიზებულ ქილებში და სტერილიზებულივე სახურავები დავაფაროთ.

0

ავტორი: