11:20:53     19-10-2011
ხორცი სომხურ ლავაშში
მასალა:
ძროხის ხორცი - 300 გრ
ბატკნის ხორცი - 300 გრ
სტაფილო - 200 გრ
შავი წიწაკა - 1/2 ს/კ
კარტოფილი - 300 გრ
ლავაში - 8 ცალი
ღორის ხორცი - 300 გრ
ხახვი - 1 ცალი
მარილი - გემოვნებით
ზეთი - 40 მლ
ბადრიჯანი - 300 გრ
მომზადება
ყველა ჩამოთვლილი ხორცის სახეობა დავჭრათ პატარა ნაჭრებად და შევბრაწოთ. მთავარია არ გამოვაშროთ ხორცი. დავამატოთ წვრილად დაჭრილი სტაფილო, ხახვი და ცოტა ჩავშუშოთ. გავასუფთავოთ ბადრიჯანი, წვრილად დავჭრათ და დავამატოთ ხორცში. მოვშუშოთ სანამ არ იქნება მზად. დავაყაროთ მარილი და წიწაკა, შეიძლება დავამატოთ ნებიესმიერი სუნელი. ყველაფერი კარგად ავურიოთ და მოვშუშოთ 5 წუთის განმავლობაში. ლავაში დავჭრათ ლენტებად,რომლის საშუალებითაც უნდა შევკრათ დანარჩენი ლავაშები. გაშლილ ლავაშში ჩავდოთ მომზადებული გულსართი. შევახვიოთ და შევკრათ. შევდგათ ღუმელში 160 გრადუსზე 20-30 წუთით. გამოცხობის გარეშეც კერძი მზად არის, მაგრამ როცა ლავაში ხრაშუნაა უფრო გემრიელია.
„გურმანი“
0