11:20:17     19-10-2011
ატმის ჟელე
მასალა:
ატამი - 6 ცალი
ვაშლის წვენი - 500 მლ
დარიჩინი - 2 ცალი
ჟელატინი - 20 გრ
შაქარი - 150 გრ
ვანილის ჯოხები - 1 ცალი
ჯანჯაფილი - 2 ცალი
მომზადება
ამ უგემრიელესი ატმის დესერტის მირთმევა შეიძლება ათქვეფილი ნაღებით.
ატმები გავრეცხოთ, გავფცქვნათ, დავჭრათ საშუალო ნაჭრებად და ჩავაწყოთ ქვაბში. დავამატოთ შაქარი, ვაშლის წვენი,დავდგათ ცეცხლზე და გავაჩეროთ ადუღებამდე. ატმები დავჭყლიტოთ ან დავაბლენდეროთ. ატმის მასაში დავამატოთ გაფცქვნილი ჯანჯაფილი,დარიჩინი და ვანილი. ამის შემდეგ ისევ დავდგათ ცეცხლზე და გავაჩეროთ 2 წუთი. ამასობაში გავხსნათ ჟელატინი ცივ ვაშლის წვენში, გავაჩეროთ 10-15 წუთი, ისე რომ გაფუვდეს. ამის შემდეგ ჟელატინი ჩავასხათ ცხელ ატმის მასაში და კარგად ავურიოთ. ჟელე ჩავასხათ ჭიქებში და გავაციოთ 2 საათის განმავლობაში. უნდა კარგად გამაგრდეს.
„გურმანი“
0