შინდის შეჭამანდი ნიგვზით (რაჭულად) შინდის შეჭამანდი ნიგვზით (რაჭულად) />


  09:52:59     05-10-2011

შინდის შეჭამანდი ნიგვზით (რაჭულად)

a10922.jpg

მასალა:

 

შინდის ჩურჩა - 300 გრამი

ხახვი - 2-3 თავი

ნიგოზი - 200 გრამი

სიმინდის ფქვილი - 2-3 სუფრის კოვზი

მწვანილი, მარილი - გემოვნებით

 

გარჩეული და სუფთად გარეცხილი შინდის ჩურჩა მოვათავსოთ მომინანქრებულ ქვაბში, დავასხათ წყალი და დავდგათ მოსახარშად. როდესაც ადუღდება ჩავამატოთ დაკეპილი ხახვი და შინდის წვენში გახსნილი სიმინდის ფქვილი. ათი წუთი დუღილის შემდეგ გადმოვდგათ და შევაზავოთ წმინდად დანაყილი ნიგოზით, ახალი ქინძჳთ, კამით, ოხრახუშით, მარილით. სუფრაზე მივიტანოთ ულუფის ღრმა ჭურჭლით ზემოდან მოვაყაროთ დაკეპილი ახალი კამა და ოხრახუში.

0

ავტორი: