თევზის ჩაშუშული თევზის ჩაშუშული />


  09:56:29     29-09-2011

თევზის ჩაშუშული

a10689.jpg

მასალა:

 

500 გრამი თევზი

1 კილოგრამი კომბოსტო

200 გრამი თეთრი სოკო

1-2 ცალი მჟავე კიტრი

1 ½ ლიტრი თევზის ბულიონი

1 ცალი დაფნის ფოთოლი

2 თავი საშულო ზომის ხახვი

100 გრამი ტომატ-პასტა

½ ჭიქა კარაქი

100 გრამი ფქვილი, პილპილი და მარილი

3-4 სუფრის კოვზი არაჟანი სურვილისამებრ

 

თევზის თავი, კანი, ფარფლები და ფხები ჩავუშვათ მარილიან წყალში, დავამატოთ დაფნის ფოთოლი. დავდგათ მოსახარშად ½ - 1 საათის განმავლობაში. ხახვი წვრილად დავჭრათ და შევბრაწოთ კარაქში, დავამატოთ ფქვილი. შემდეგ ნელ-ნელა ჩავსხათ ბულიონი. სოკო გავასუფთავოთ, წვრილად დავჭრათ, დავჭრათ კომბოსტო და ჩავამატოთ სუპში. დავამატოთ პილპილი და თუ საჭიროა მარილიც. ვხარშოთ ნელ ცეცხლზე მზადყოფნამდე. გემოვნებისამებრ დავამატოთ ტომატ-პასტა. სუფრაზე მიტანამდე 20 წუთით ადრე ჩაშუშულში ჩავაწყოთ თევზის ნაჭრები. კიდევ ერთხელ წამოვადუღოთ და მივიტანოთ სუფრაზე. სუფრაზე ცალკე შეგვიძლია მივიტანოთ სქელი არაჟანი.

0

ავტორი: