შვეიცარიული კარტოფილის რიოსტი შვეიცარიული კარტოფილის რიოსტი />


  10:35:07     04-08-2011

შვეიცარიული კარტოფილის რიოსტი

a8644.jpg

მასალა:

750 გრამი კარტოფილი

80-100 გრამი ცხიმიანი ღორის ქონი

½ ჭიქა რძე

½ ჭიქა ნაღები

მარილი და ცოტა მუსკატის კაკალი

კარტოფილი მოვხარშოთ, შევაგრილოთ და გავაცალოთ კანი, შემდეგ გავხეხოთ ყველაზე სქელ სახეხზე. ღორის ქონი დავჭრათ კუბიკებად და ოდნავ შევაწითლოთ. დავამატოთ კარტოფილი და კარგად გადავურიოთ სალასთან ერთად, დავამატოთ მარილი და მუსკატის კაკალი. დავამატოთ რძე, კარტოფილი გადავაბრუნოთ და ტაფას დავახუროთ ჯამი. რიოსტი ვწვათ მსუბუქ ცეცხლზე 15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ტაფა გადავატრიალოთ ისე, რომ კარტოფილის შემწვარი ნაწილი ჯამში ზემოთ აღმოჩნდეს. სუფრაზე მივიტანოთ მწვანე სალათასთან ერთად. რიოსტის ასევე შეგვიძლია მოვააყროთ გახეხილი ყველი ან მოვასხათ ათქვეფილი კვერცხი.

0

ავტორი: