მშრალი ხაჭო შუააზიურად მშრალი ხაჭო შუააზიურად />


  10:42:05     20-07-2011

მშრალი ხაჭო შუააზიურად

a8243.jpg

მასალა:

1 ლიტრი საღი რძე

1 ლიტრი მჟავე რძე

საღი რძე წამოვადუღოთ, შევაგრილოთ 25-30°-მდე, დავამატოთ მჟავე რძე, დავდგათ თბილ ადგილას. სქელი, მკვრივი მასის გაჩენის შემდეგ ფრთხილად გადავიტანოთ ის მარლის რამდენიმე ფენაზე, ვაცალოთ დაწურვა, რაც დარჩება შევახვიოთ მარლაში და გავაჩეროთ პრესის ქვეშ 5-6 საათით, შემდეგ გავაშროთ მიღებული ხაჭო თბილ ადგილას (35-40°-მდე ტემპერატურაზე). კურუტი დიდხანს (თვე და მეტი) ინახება.

0

ავტორი: