11:19:49     28-06-2011
თევზის ჰაეროვანი ღვეზელი
მასალა:
1 კილოგრამი თევზის ფილე
50 გრამი სარდელი
50 გრამი ღორის ქონი
2 ნაჭერი თეთრი პური
1 დიდი თავი ხახვი
5 სუფრის კოვზი რძე
1-2 სუფრის კოვზი დაჭრილი კაპარი
½ ჭიქა წვრილად დაჭრილი ოხრახუში
ძმარი
მარილი
¼ ლიტრი არაჟანი
2 ცალი კვერცხი
თევზის ფილე გავასუფთავოთ, მოვასხუროთ ძმარი. მოვაყაროთ მარილი და მოვშუშოთ საკუთარ წვენში. შემდეგ შევაგრილოთ და გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში სარდელებთან, სალასთან, ხახვთან და თეთრი პურის დამბალ ნაჭრებთან ერთად. ოხრახუში და კაპარი გადავურიოთ ფარშში, ყველაფერს მოვასხათ ძმარი, მოვაყაროთ მარილი. ცხიმწასმულ ფორმაში მოვათავსოთ თევზის მასა. ნაღები ავთქვიფოთ კვერცხის გულებთან ერთად, ცალკე ავთქვიფოთ ცილა. შემდეგ ავურიოთ ერთმანეთში და მიღებული მასა მოვასხათ თევზის ფარშს. კერძი მოვათავსოთ ზომიერად გამთბარ ღუმელში და ვაცხოთ 20 წუთი. ღვეზელთან ერთად სუფრაზე მივიტანოთ კარტოფილის ან მწვანე სალათა.
0