ხბოს ღვიძლი ბრაზილიურად ხბოს ღვიძლი ბრაზილიურად />


  10:39:30     16-05-2011

ხბოს ღვიძლი ბრაზილიურად

a5949.jpg

მასალა:

 

250 გრამი ხბოს ღვიძლი

ნახევარი½ჭიქა თეთრი ღვინო

1 ცალი ლიმონი

2 საშუალო ზომის ხახვი

ნახევარი ჩაის კოვზი მაიორანი

ერთი ცალი დაფნის ფოთოლი

3 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი

1 ცალი ბანანი

შავი პილპილი დანის წვერით

ნახევარი ჩაის კოვზი მარილი

 

მოვამზადოთ მარინადი ღვინის, 1 ლიმონის წვენის, გახეხილი ხახვის, მაიორანის, დაფნის ფოთლის, შავი პილპილისა და მარილისაგან. ღვიძლი დავჭრათ თხელ ნაჭრებად და 1 დღით დავტოვოთ მომზადებულ მარინადში. შემდეგ ღვიძლის ნაჭრები შევბრაწოთ გაცხელებულ მცენარეულ ზეთში, დავამატოთ მარინადი და ვწვათ დაბალ ცეცხლზე, 3-4 წუთის განმავლობაში. წვის ბოლოს დავამატოთ დასრესილი ბანანი, დაჭრილი ხახვი, მოვასხათ ლიმონის წვენი, ფრთხილად გადავურიოთ და სუფრაზე მაშინვე მივიტანოთ თეთრ პურთან, ან მოხარშულ ბრინჯთან ერთად.

0

ავტორი: