მეგრული ხაჭაპურის მარტივი და გემრიელი რეცეპტი
/>
დეტალური ძიება
ქართული
English
მენიუ
სიახლეები
პოლიტიკა
"საქართველოში დემოკრატიული ღირებულებები ...
"ეს არის ფაქტობრივად [აფხაზეთის და სამაჩ...
ხინჩეგაშვილმა მერად არჩევიდან ერთ თვეში ...
პაპუაშვილმა ევროპელ პარლამენტარებს შეხვე...
ბიზნესი
თიბისის განსაკუთრებული შეთავაზება „შავ პ...
დიდი ფასდაკლებების დროა - PSP -ში Black ...
საქართველოს ბანკის ინიციატივით, მცირე და...
საქართველოს ბანკის Ads მენეჯერით ბიზნესე...
საზოგადოება
დღეიდან, მოსახლეობისა და სასოფლო-სამეურნ...
"გადახურვის სამუშაოები არც დაწყებულა!" –...
საქართველო-უკრაინის მატჩის ღია ჩვენება –...
კახა კალაძე ვლადიმერ ხუჭუაზე – "როდესაც ...
კრიმინალი
სოფელ ომალოში, სახლის სარდაფში, ჭერზე დ...
პანკისის ხეობის სოფელ დუისში კაცი დაჭრეს...
დაკავებულია ქალი, რომელიც ნარკოტიკულ საშ...
თბილისში, კაცმა ყოფილ პარტნიორს სოციალურ...
რეგიონები
აფხაზ ჩინოვნიკს კორონავირუსთან ბრძოლაში ...
სოფელ ნიგოზასთან მომხდარ ავტოსაგზაო შემთ...
სამოქალაქო აქტივისტებმა სტალინის გამზირს...
რუსმა ოკუპანტებმა ტახტისძირიდან ქართველი...
მსოფლიო
დავით მურაჩაშვილი- რატომ ჰქონდა მხატვა...
რუსეთში მეექვსე კლასელმა ბავშვმა სკოლაშ...
Apple-მა, რუსეთში, ტექნიკის გაყიდვა შეწყ...
კიევში რუსმა დივერსანტებმა ერთი ოჯახის 3...
სხვა
კონფლიქტები
გურმანი
რეკლამა
გურმანი
მეგრული ხაჭაპურის მარტივი და გემრიელი რეცეპტი
01:25:46     17-05-2016
Share
მეგრული ხაჭაპურის მარტივი და გემრიელი რეცეპტი
რეცეპტის ინგრედიენტები:
200 გრამი ხაჭაპურის ცომი100 გრამი ფქვილი2 ცალი კვერცხი70 გრამი კარაქი200 გრამი სულგუნი~ მომზადების წესი ~
1. გააცხელეთ ღუმელი 200-220C გრადუსზე.
2. ხაჭაპურის შიგთავსის მოსამზადებლად გახეხეთ სულგუნი და გადაინახეთ 50 გრამი. დანარჩენი 150 გრამი ყველი კი მოათავსეთ თასში და ჩანგლით შეურიეთ 1 ცალი კვერცხი 50 გრამ კარაქთან ერთად.
3. მეორე კვერცხის გული განაცალკევეთ ცილისგან და გათქვიფეთ.
4. მოზილეთ ხაჭაპურის ცომი (იხილეთ ხაჭაპურის ცომი მომზადების წესი) ფქვილმოყრილ სამუშაო ზედაპირზე, დაასვენეთ 10 წუთით და შემდეგ გააბტყელეთ. ცომის ცენტრში მოათავსეთ ხაჭაპურის შიგთავსი, შეუკარით პირი, ამოატრიალეთ და ფრთხილად გააბრტყელეთ ხელებით. დაუტოვეთ პატარა ნახვრეტი ორთქლის ამოსასვლელად.
5. გადაანაწილეთ გადანახული 50 გრამი გახეხილი ყველი ხაჭაპურის ზედაპირზე. ცომის კიდეებს და ყველიან ზედაპირს ალაგ-ალაგ მოაცხეთ გათქვეფილი კვერცხის გული.
6. საცხობ ლანგარს მოაყარეთ ცოტაოდენი ფქვილი, მოათავსეთ მასზე მეგრული ხაჭაპური, შედგით გახურებულ ღუმელში და აცხვეთ დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ, ზევიდან მოაცხეთ დარჩენილი 20 გრამი კარაქი და გემრიელად მიირთვით!
0
ავტორი:
//=$web_root?>