ინგრედიენტები:ფქვილი 500 გდარბილებული კარაქი ან მარგარინი 200 გკვერცხის გული 1 ცალიარაჟანი ან კეფირი ან მაწონი, 100 მლმწიკვი მარილიტაბულამომზადების წესი: ფქვილში ხელით კარგად ასრისეთ დარბილებული მარგარინი ან კარაქი. შემდეგ დაუმატეთ კვერცხის გული და არაჟანი (კეფირი ან მაწონი). მოზილეთ ცომი. თუ ცომი წებოვანია, დაუმატეთ ფქვილი. მოათავსეთ მაცივარში 1-2 საათით. ცომი მზად არის. მისგან შეგიძლიათ გამოაცხოთ ორცხობილები ღვეზელები, ხაჭაპური და სხვა... რაც უფრო თხლად გააბრტყელებთ მიღებულ ფენოვან ცომს, მით ნაკლები ფენებით გამოვა. ამ რაოდენობის ინგრედიენტებიდან გამოდის 4 ფირფიტა. წყარო
0