03:49:58     15-08-2015
უგემრიელესი და მსუბუქი ნამცხვარი ჟოლოთი
დღეს გასწავლით მსუბუქი და უგემრიელესი დესერტის მომზადებას, რომელიც ზაფხულის ცხელ დღეებს უფრო ლამაზსა და გემრიელს გახდის.
ცომის მოსამზადებლად დაგვჭირდება:
1/2 ჭიქა არაჟანი;
150 გ. კარაქი;
1/2 ჭიქა შაქარი;
2 ჭიქა ფქვილი;
1 ჩ.კ გამაფხვიერებელი.
მოსასხმელი არაჟნის მოსამზადებლად დაგვჭირდება:
2 სუფრის კოვზი ფქვილი;
1 ჭიქა შაქარი;
1 ც. კვერცხი;
1 ჭიქა არაჟანი.
ხილის შიგთავსისათვის:
350 გ. გაყინული ჟოლო.
მომზადება:
* ცომისა და არაჟნის მოსასხმელის მომზადებამდე, გამოიღეთ ჟოლო საყინულედან, რადგან მოკლე დროში იგი ვერ მოასწრებს სრულად გადნობას, შესაბამისად სჯობს წინასწარ გამოიღოთ;
* ცომის მოსამზადებლად უნდა შევურიოთ შაქარი და არაჟანი;
* ვადნობთ კარაქს, ხოლო მისი გადნობისა და შეცივების შემდეგ ვამატებთ არაჟანს და კარგად ვაზავებთ;
* ცომის დამზადებისას, რა თქმა უნდა, ვამატებთ ფქვილსა და გამაფხვიერებელს. იგი უნდა გახდეს სასიამოვნო და ელასტიური.
* ცომს ვათავსებთ ღრმა ფორმაში, რათა მაღალი გვერდებით გამოცხვეს;
* არაჟნის მოსასხმელის მოსამზადებლად კარგად ვურევთ ერთმანეთში კვერცხს, შაქარს, ფქვილსა და არაჟანს;
* შემდეგ ვათავსებთ ჟოლოს ფორმაში, ცომზე და მოვასხამთ მომზადებულ არაჟნის მოსასხმელს;
* ვათავსებთ ნამცხვარს ღუმელში, 180 გრადუსზე, 1 საათით;
* მას შემდეგ, რაც ნამცხვარი გაცივდება, შეგვიძლია მოვათავსოთ თეფშზე და გემრიელად მივირთვათ!
0