09:00:46     07-08-2015
მადისაღმძვრელი, უგემრიელესი ხაჭაპური
ამ მადისაღმძვრელი ხაჭაპურის მომზადება დიდ ძალისხმევას სრულებით არ მოითხოვს.
მოსამზადებლად საჭიროა:
მაწონი - 400 გ;
მარგარინი - 500 გ;
კარაქი - 100 გ;
კვერცხი - 5ც;
სოდა -1ჩ.კ;
ძმარი - 1ს.კ ;
არაყი - 1ს.კ;
ფქვილი - დაახლოებით 600-700გრ (დაახლოვებით იმიტომ, რომ ხშირად სხვადასხვა ფქვილი სხვადსახვა რაოდენობას მოითხოვს. საშუალო სისქის ნაზი ცომი უნდა გამოვიდეს);
სულგუნი - 0,5 კგ;
ახალი ყველი ნაკლებმარილიანი - 0,5 კგ.
მომზადება:
ფქვილში ამატებთ 1ც. 250გრ. მარგარინს(ჩახეხეთ) და გააფხვიერეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე;
დაუმატეთ მარილი 1 ჩ.კ, 1ს.კ. არაყი და ცალკე ათქვეფილი 3კვერცხი;
მაწონში ჩაასხით ძმარში გახსნილი სოდა და დააცადეთ ამოვიდეს. დაუმატეთ ცომს და მოზილეთ საშუალო სისქის ნაზი ცომი.
შემდეგ გააბრტყელეთ, წაუსვით მარგარინი(კოლოფის ნახევარი) და გადაახვიეთ რულეტისებურად; დატოვეთ 15 წთ. კვლავ გააბრტყელეთ და წაუსვით მარგარინის მეორე ნახევარიც;
დაასვენეთ ცომი 30წთ. შემდეგ ცომი გაყავით ორ თანაბარ ნაწილად . ჯერ ერთი ფენა გააბრტყელეთ და დადეთ გამოსაცხობ ტაფაზე. ზემოდან თანაბრად გაანაწილეთ წინასწარ მომზადებული ყველის გულსართი (გახეხილი ყველი და სულგუნი +1ც. კვერცხი + 100 გრ. კარაქი), შემდეგ მეორე ცომის ნაწილიც გააბრტყელეთ და ზემოდან დააფარეთ.
ცომს ზემოდან თანაბრად წაუსვით 1 კვერცხის გულის, 1ს.კ ზეთისა და 1ს.კ. რძის ნაზავი. ზემოდან ჩანგლით დაჩხვლიტეთ, რომ ცხობისას ადგილ-ადგილ არ ამოიბეროს;
გამოაცხეთ 180 გრადუსზე.
ბოლოს კი გემრიელად მიირთვით!