Coq au vin - ქათამი ღვინოში - უგემრიელესი ფრანგული კერძი
/>
დეტალური ძიება
ქართული
English
მენიუ
სიახლეები
პოლიტიკა
"თბილისის საქალაქო სასამართლომ, გზის უკა...
"სისტემის ქვემოდან რღვევა რომ არ მოხდეს,...
"ჩვენ არც უიმედოდ უნდა ვიყოთ და არც ზედმ...
"იმედს ვიტოვებ, ახალ წლამდე ბატონი ივანი...
ბიზნესი
თიბისი და საქართველოს ბანკი ერთად ქარ...
მაღალმთიანი სვანეთის საგანძური - მესტია ...
თიბისის განცხადება საქართველოს ევროპულ მ...
საქართველოს ბანკის წარმომადგენელმა Mone...
საზოგადოება
2 200-ს გადასცდა თავისუფალი ბიზნესების გ...
ბერას მეჯვარე ამიკო ჯანელიძეს "ოზურგეთის...
"სისტემატურ ცემაში თავს დამნაშავედ არ ვც...
"უფროსი დაგვემუქრა, რომ ყველა დატოვებდა ...
კრიმინალი
სოფელ ომალოში, სახლის სარდაფში, ჭერზე დ...
პანკისის ხეობის სოფელ დუისში კაცი დაჭრეს...
დაკავებულია ქალი, რომელიც ნარკოტიკულ საშ...
თბილისში, კაცმა ყოფილ პარტნიორს სოციალურ...
რეგიონები
აფხაზ ჩინოვნიკს კორონავირუსთან ბრძოლაში ...
სოფელ ნიგოზასთან მომხდარ ავტოსაგზაო შემთ...
სამოქალაქო აქტივისტებმა სტალინის გამზირს...
რუსმა ოკუპანტებმა ტახტისძირიდან ქართველი...
მსოფლიო
დავით მურაჩაშვილი- რატომ ჰქონდა მხატვა...
რუსეთში მეექვსე კლასელმა ბავშვმა სკოლაშ...
Apple-მა, რუსეთში, ტექნიკის გაყიდვა შეწყ...
კიევში რუსმა დივერსანტებმა ერთი ოჯახის 3...
სხვა
კონფლიქტები
გურმანი
რეკლამა
გურმანი
Coq au vin - ქათამი ღვინოში - უგემრიელესი ფრანგული კერძი
00:55:28     18-02-2015
Share
Coq au vin - ქათამი ღვინოში - უგემრიელესი ფრანგული კერძი
რეცეპტი ინგრედიენტები: ქათამი წითელი ღვინო 700 გ ქათმის ბულიონი 450 მლ ბეკონი 150 გ სტაფილო 1 ცალი ხახვი 2 თავი ნიორი 2 კბილი ოხრახუში ხმელი ქონდარი 1 ჩ.კ ტომატ-პასტა 1 ჩ.კ დარბილებული კარაქი 2-3 ს.კ ფქვილი 3-4 ს.კ მარილი და პილპილი
ბულიონი და ღვინო ჩაასხით ქვაბში, დადგით ცეცხლზე და ადუღეთ სანამ დანარჩენ ინგრედიენტებს მოამზადებთ.
დაჭერით ქათამი, ბეკონი, ხახვი და სტაფილო. ბეკონი მობრაწეთ ტაფაში და გადაიტანეთ ცალკე. ამავე ტაფაში დაბრაწეთ ქათმის ნაჭრები. დაამატეთ ხახვი, ნიორი და რამდენიმე წუთი შუშეთ. შემდეგ დაამატეთ ტომატ-პასტა და კიდევ რამდენიმე წუთი განაგრძეთ შუშვა. დაასხით მდუღარე ბულიონიანი ღვინო, დაამატეთ სტაფილო, ქონდარი, ოხრახუშის კონა (რომელსაც შემდეგ ამოიღებთ) და დაფნა. ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 1 საათი (შეიძლება ღუმელშიც).
კარაქს შეურიეთ ფქვილი და მიიღეთ ერთგვაროვანი მასა. სოკო დაჭერით ამ მთლიანები შეწვით 1 კოვზ ზეთში. ქათმის ხორცი გადმოიღეთ ცალკე, გადმოწურეთ 700-800 მლ სოუსი და გახსენით მასში ფქვილიანი კარაქი. ამ სოუსში ჩაამაბრუნეთ ქათმის ხორცი, შემწვარი სოკო, ბეკონი და 5 წუთით კიდევ წამოადუღეთ. დაამატეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. მზა კერძს ბოლოს მოაყარეთ ცოცხალი ოხრახუში.
0
ავტორი:
//=$web_root?>