03:29:19     18-12-2014
როგორ მოვამზადოთ ხაში
ხაშის ბევრი სახეობა არსებობს და ძირითადად კაცებს უფრო მოსწონთ ვიდრე ქალებს. ის ძალიან სასარგებლოა ძვლებისთვის. ამ ინსტრუქციაში აღწერილია, თუ როგორ მოვამზადოთ ხაში ძროხის შიგნეულის და ჩლიქებისგან.
საჭირო მასალები/ხელსაწყოები: ძროხის შიგნეული და ჩლიქები - 2 კილოგრამი ნიორი - 15-20 კბილი საფეხურები 1 კარგად გასუფთავბული და თბილ წყალში გარეცხილი ძროხის ფაშვი, ნაწლავები და ჩლიქები დაჭერით მოგრძო ნაჭრებად.
2 ხორცი ჩაყარეთ მდუღარე წყლით სავსე ქვაბში. ადუღებისთანავე წვენი გადაღვარეთ და ხელახლა დაასხით ადუღებული წყალი და ხარშეთ, სანამ წვენი არ შესქელდება და ჩლიქები კარგად არ ჩაიხარშება.
3 სუფრაზე მიტანამდე შეაზავეთ მარილით და ნივრით. თუ გინდათ, რომ ხაში თეთრი გამოვიდეს, დაამატეთ ცოტაოდენი რძე.
4 სუფრაზე ცალკე ჭურჭლით მიიტანეთ დანაყილი ნიორი და ღვინის ძმარი. 0