19:15:12     23-11-2014
8 საუკეთესო მწვანილი
არომატული მცენარეები სამართლიანად ითვლება კულინარების მთავარ "იარაღად". თქვენს წინაშეა უამრავ ქვეყანაში პოპულარული 8 უნივერსალური მცენარე და კერძები, რომელშიც მათი გამოყენება შეიძლება.
1. ბაზილიკი (რეჰანი): სოუსი პესტო, პომიდვრის სოუსი, მაკარონის კერძები, პიცა, ხილის სალათები, პომიდვრიანი კერძები.
2. ოხრახუში: ბოსტნეულის და ხორცის კერძები, გრილზე მომზადებული კერძები, კარტოფილიანი კერძები. მისი ნეიტრალური გემო ბევრ კერძს უხდება.
3. ქონდარი (და ბეგქონდარა): ქათამი, თევზი, კარტოფილი.
4. როზმარინი: ბოსტნეულის და ხორცის კერძები - განსაკუთრებით კი ცხვრის ხორცის. უხდება წვნიანებს და შემწვარ კარტოფილსაც.
5. სალბი: შეუდარებელია კურდღლის, საქონლის, ფრინველის ხორცთან.
6. პიტნა: სუპები, დესერტები, ლიმონათები, კოქტეულები, შოკოლადიანი ნაწარმი, ჩაი, ხორცეული (განსაკუთრებით ცხვრის ხორცი).
7. კამა: სალათები, სუპები, თევზი, კარტოფილი, ბოსტნეული.
8. ქინძი: უხდება ხორციან, პომიდვრიან, ნიგვზიან კერძებს.
თქვენ რომელი მწვანილი გაქვთ მუდმივად მაცივარში?
0