ჭვიშტარი ჭვიშტარი />


  13:36:42     14-10-2014

ჭვიშტარი

a32257.jpg

რეცეპტის ინგრედიენტები:

        2 ჭიქა სიმინდის ფქვილი
        1/2 ჭიქა რძე (თბილი)
        1/2 ჭიქა წყალი
        1/2 სუფრის კოვზი შაქარი
        30 გრამი კარაქი (დარბილებული)
        1 ჭიქა ზეთი
        მარილი გემოვნებით

~ მომზადების წესი ~

1. ჯამში ჩაყარეთ ფქვილი. დაასხით ნახევარი ჭიქა წყალი და ნახევარი ჭიქა თბილი რძე. დაამატეთ დარბილებული კარაქი, შაქარი და მარილი. ხელით მოზილეთ, სანამ ერთიან მასას არ მიიღებთ.

2. დაჭერით სულგუნი დაახლოებით 5-6 სანტიმეტრიან ნაჭრებად, თითის სისქეზე და ზომაზე. აიღეთ ცომის პატარა გუნდები, ფრთხილად მოათავსეთ თითოეულში სულგუნის ნაჭრები და ცომით ყველა მხრიდან დაფარეთ.

3. მოათავსეთ ჭვიშტარი ზეთიან, გახურებულ ტაფაზე და ორივე მხრიდან შებრაწეთ. გემრიელად მიირთვით! 0

ავტორი: