ინგრედიენტები:
გამბა (დიდი ზომის კრევეტი)
1 კგ
კონიაკი
1/2 ჭ
არაჟანი
150 მლ
წვრილი ხახვი შალოტი
1-2 თავი
3 წუთის განმავლობაში მოშუშეთ გამბები ცხელ კარაქში და დაუმატეთ
წვრილად დაჭრილი ხახვი. მოშუშეთ იგი კონიაკის ალზე, დაუმატეთ არაჟანი და
დატოვეთ ნელ ცეცხლზე 5 წუთის განმავლობაში, ისე რომ სითხის მასა შემცირდეს.
კერძი მირთმეულ უნდა იქნეს მაშინვე მოხარშულ ბრინჯთან ან მოხარშულ
კარტოფილთან ერთად.
0