უგემრიელესი ნივრიანი ქათამი
/>
დეტალური ძიება
ქართული
English
მენიუ
სიახლეები
პოლიტიკა
"საქართველოში დემოკრატიული ღირებულებები ...
"ეს არის ფაქტობრივად [აფხაზეთის და სამაჩ...
ხინჩეგაშვილმა მერად არჩევიდან ერთ თვეში ...
პაპუაშვილმა ევროპელ პარლამენტარებს შეხვე...
ბიზნესი
თეგეტას მხარდაჭერით მეწარმე ქალთა პროდუქ...
არ მოატყუო ზამთარი და შეცვალე ანტიფრიზი ...
დარეგისტრირდი საქართველოს ბანკის სასკოლო...
არ გამოგრჩეთ საქართველოს ბანკის სუპერ შე...
საზოგადოება
დღეიდან, მოსახლეობისა და სასოფლო-სამეურნ...
"გადახურვის სამუშაოები არც დაწყებულა!" –...
საქართველო-უკრაინის მატჩის ღია ჩვენება –...
კახა კალაძე ვლადიმერ ხუჭუაზე – "როდესაც ...
კრიმინალი
სოფელ ომალოში, სახლის სარდაფში, ჭერზე დ...
პანკისის ხეობის სოფელ დუისში კაცი დაჭრეს...
დაკავებულია ქალი, რომელიც ნარკოტიკულ საშ...
თბილისში, კაცმა ყოფილ პარტნიორს სოციალურ...
რეგიონები
აფხაზ ჩინოვნიკს კორონავირუსთან ბრძოლაში ...
სოფელ ნიგოზასთან მომხდარ ავტოსაგზაო შემთ...
სამოქალაქო აქტივისტებმა სტალინის გამზირს...
რუსმა ოკუპანტებმა ტახტისძირიდან ქართველი...
მსოფლიო
დავით მურაჩაშვილი- რატომ ჰქონდა მხატვა...
რუსეთში მეექვსე კლასელმა ბავშვმა სკოლაშ...
Apple-მა, რუსეთში, ტექნიკის გაყიდვა შეწყ...
კიევში რუსმა დივერსანტებმა ერთი ოჯახის 3...
სხვა
კონფლიქტები
გურმანი
რეკლამა
გურმანი
უგემრიელესი ნივრიანი ქათამი
00:45:34     28-05-2014
Share
უგემრიელესი ნივრიანი ქათამი
ინგრედიენტები: ქათამი 1.8 კგ მარინადი წყალი 500 მლ გაზიანი წყალი 500 მლ შაქარი 1 ს.კ მარილი 3 ს.კ დაფნის ფოთოლი 4-5 პილპილი 10 მარცვალი ძმარი 50 მლ სოუსი ნიორი 1 თავი 1 ლიმონის წვენი წყალი 50 მლ ზეითუნის ზეთი 50 მლ მარილი და პილპილი ოხრახუში 1 კონა თავდაპირველად ქათამი უნდა ჩავდოთ მარინადში. მარინადისთვის ქვაბში ჩავასხათ წყალი, დავამატოთ მარილი, შაქარი, ძმარი, დაფნა, პილპილი. მივიყვანოთ ადუღებამდე და გადმოვიღოთ ცეცხლიდან, გავაციოთ ბოლომდე, დავამატოთ გაზიანი წყალი. გარეცხილი ქატამი გავჭრათ შუაზე და ჩავდოთ ამ მარინადში. შევდოთ მაცივარში მთელი ღამით.
მეორე დღეს ქათამი გადავიტანოთ ღუმელის ფორმაში, დავასხათ 2-3 ს.კ თავისივე მარინადი და 2 ს.კ ზეთი. ზემოდან ფოლგა გადავაფაროთ და 25 წუთით შევდოთ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში. შემდეგ ფოლგა მოვაცილოთ და გავაგრძელოთ წვა კიდევ 25-30 წუთი.
სანამ ქათამი შეიწვება გავაკეთოთ ნივრიანი სოუსი. დაჭყლეტილ ნიორს დავამატოთ ზეთი, ლიმონის წვენი, წყალი, პილპილი, დაჭრილი ოხრახუში. კარგად ავურიოთ. ღუმელიდან გამოღებულ ქათამს უხვად მოვასხათ ეს სოუსი.
0
ავტორი:
//=$web_root?>