უგემრიელესი ნივრიანი ქათამი
/>
დეტალური ძიება
ქართული
English
მენიუ
სიახლეები
პოლიტიკა
"თბილისის საქალაქო სასამართლომ, გზის უკა...
"სისტემის ქვემოდან რღვევა რომ არ მოხდეს,...
"ჩვენ არც უიმედოდ უნდა ვიყოთ და არც ზედმ...
"იმედს ვიტოვებ, ახალ წლამდე ბატონი ივანი...
ბიზნესი
თიბისიმ საქართველოსთვის გაზიარებული სურვ...
თიბისი ბიზნესების მხარდასაჭერად...
თიბისი თავის საკომუნიკაციო არხებს საახალ...
PSP Pharma განცხადებას ავრცელებს: „ამ ...
საზოგადოება
2 200-ს გადასცდა თავისუფალი ბიზნესების გ...
ბერას მეჯვარე ამიკო ჯანელიძეს "ოზურგეთის...
"სისტემატურ ცემაში თავს დამნაშავედ არ ვც...
"უფროსი დაგვემუქრა, რომ ყველა დატოვებდა ...
კრიმინალი
სოფელ ომალოში, სახლის სარდაფში, ჭერზე დ...
პანკისის ხეობის სოფელ დუისში კაცი დაჭრეს...
დაკავებულია ქალი, რომელიც ნარკოტიკულ საშ...
თბილისში, კაცმა ყოფილ პარტნიორს სოციალურ...
რეგიონები
აფხაზ ჩინოვნიკს კორონავირუსთან ბრძოლაში ...
სოფელ ნიგოზასთან მომხდარ ავტოსაგზაო შემთ...
სამოქალაქო აქტივისტებმა სტალინის გამზირს...
რუსმა ოკუპანტებმა ტახტისძირიდან ქართველი...
მსოფლიო
დავით მურაჩაშვილი- რატომ ჰქონდა მხატვა...
რუსეთში მეექვსე კლასელმა ბავშვმა სკოლაშ...
Apple-მა, რუსეთში, ტექნიკის გაყიდვა შეწყ...
კიევში რუსმა დივერსანტებმა ერთი ოჯახის 3...
სხვა
კონფლიქტები
გურმანი
რეკლამა
გურმანი
უგემრიელესი ნივრიანი ქათამი
00:45:34     28-05-2014
Share
უგემრიელესი ნივრიანი ქათამი
ინგრედიენტები: ქათამი 1.8 კგ მარინადი წყალი 500 მლ გაზიანი წყალი 500 მლ შაქარი 1 ს.კ მარილი 3 ს.კ დაფნის ფოთოლი 4-5 პილპილი 10 მარცვალი ძმარი 50 მლ სოუსი ნიორი 1 თავი 1 ლიმონის წვენი წყალი 50 მლ ზეითუნის ზეთი 50 მლ მარილი და პილპილი ოხრახუში 1 კონა თავდაპირველად ქათამი უნდა ჩავდოთ მარინადში. მარინადისთვის ქვაბში ჩავასხათ წყალი, დავამატოთ მარილი, შაქარი, ძმარი, დაფნა, პილპილი. მივიყვანოთ ადუღებამდე და გადმოვიღოთ ცეცხლიდან, გავაციოთ ბოლომდე, დავამატოთ გაზიანი წყალი. გარეცხილი ქატამი გავჭრათ შუაზე და ჩავდოთ ამ მარინადში. შევდოთ მაცივარში მთელი ღამით.
მეორე დღეს ქათამი გადავიტანოთ ღუმელის ფორმაში, დავასხათ 2-3 ს.კ თავისივე მარინადი და 2 ს.კ ზეთი. ზემოდან ფოლგა გადავაფაროთ და 25 წუთით შევდოთ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში. შემდეგ ფოლგა მოვაცილოთ და გავაგრძელოთ წვა კიდევ 25-30 წუთი.
სანამ ქათამი შეიწვება გავაკეთოთ ნივრიანი სოუსი. დაჭყლეტილ ნიორს დავამატოთ ზეთი, ლიმონის წვენი, წყალი, პილპილი, დაჭრილი ოხრახუში. კარგად ავურიოთ. ღუმელიდან გამოღებულ ქათამს უხვად მოვასხათ ეს სოუსი.
0
ავტორი:
//=$web_root?>