01:30:59     12-05-2014
როგორ მოვამზადოთ შოკოლადი სახლში
გთავაზობთ შოკოლადის რეცეპტს, რომელიც ხელმისაწვდომი პროდუქტებით
კეთდება და ძალიან გემრიელია. რა თქმა უნდა , ის განსხვავდება ნაყიდი ან
პროფესიონალი შოკოლატიეს მიერ მომზადებულისგან, მაგრამ მაინც გემრიელი
გამოდის.
ინგრედიენტები:
შავი შოკოლადისთვის:
კაკაო
100 გ
კარაქი
50 გ
წყალი
2 ს.კ
რძიანი შოკოლადი დანამატებით:
კაკაო
5 ს.კ
რძის ფხვნილი
2ჭ
რძე
125 მლ
კარაქი
125 გ
შაქარი
4-5 ს.კ
ჩირეული, ქიშმიში
2-3 ს.კ
შავი შოკოლადისთვის: შეურიეთ კაკაო და წყალი. გაათბეთ დაბალ ცეცხლზე.
ჩაამატეთ კარაქი და კარგად აურიეთ. მასა გადაანაწილეთ სილიკონის სპეციალურ
ფორმებში, ან დიდ პლასტიკის ყუთში და მაცივარში გააციეთ.
დანამატებიანი შოკოლადისთვის: რძე მივიყვანოთ ადუღებამდე, ჩავამატოთ კარაქი და გავადნოთ. მშრალი კომპონენტები ერთმანეთში ავურიოთ და გამუდმებული მორევით შევურიოთ რძეს. დაბალ ცეცხლზე 10 წუთი ვხარშოთ, შემდეგ გადმოვიღოთ და ჩავამატოთ სასურველი ჩირეული, თხილი. ჩავასხათ შესაფერის ჭურჭელში მაქსიმუმ 1 სმ სისქეზე. გავაციოთ მაცივარში.
0