04:12:38     07-01-2014
მწვანე ხახვში და წიწმატში გამომცხვარი კვერცხი
მომზადების დროა 15-20 წთ, ხოლო გამოცხობას უნდა 10წთ;
მასალა:
მწვანე ხახვში და წიწმატში გამომცხვარი კვერცხი
30 გრ კარაქი;
1 პატარა კონა წიწმატი;
1 კბილი ნიორი;
რამოდენიმე ღერო მწვანე ხახვი;
40 გრ გახეხილი ყველი;
4 კვერცხი;
80 მლ ნაღები;
მომზადება:
აირღუმელი გავახუროთ 180 გრადუსზე. კარაქი გავადნოთ მაღალ ცეცხლზე და დიდ ტაფაზე, ისე რომ აქაფდეს.
დავამატოთ წიწმატი და გასრესილი ნიორი და წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი, ამოურიოთ დროდადრო 2-3 წთ-ით ვშუშოთ დავაყაროთ მარილი და წიწაკა;
რამოდენიმე ფორმას წავუსვათ ცხიმი გავანაწილოთ მოთუშული წიწმატი ამ ფორმებში, სხვა ჭურჭელში გავტეხოთ ფრთხილად კვერცხი და გადავასხათ ფორმაში ისე რომ გული არ გაიხსნას, შემდეგ ზედ დავახეხოთ ყველი. მოვასხათ ნაღები, ეს ყველაფერი ვეცადოთ ისე გავაკეთოთ რომ გული არ გაიხსნას, მოვაყაროთ მარილი და წიწაკა.
ეს ფორმები ჩავდგათ ღრმა ჯამში სადაც ჩავასხათ მდუღარე წყალს ისე რომ ფარავდეს ფორმების ნახევარს.
გამოვაცხოთ გახურებულ ღუმელში 8-10 წთ-ით, ისე რომ ცილა გამაგრდეს ხოლო გული ისევ თოხლოდ დარჩეს. გამოვიღოთ ფორმები აირღუმელიდან და მაშინვე მივიტანოთ სუფრასთან.
0