03:23:37     23-12-2013
ბრუსკეტა - იდეალური და მსუბუქი საუზმე...
მასალა:
პორცია - 4;
8 ნაჭერი პური ჩაიაბატა (თუ არა და სხვა სახეობის პური);
70გრ ახალი( ან გაყინული) მდოგვის მარცვლები;
200გრ ახალი ტკბილი პომიდორი;
5-7 ს/კ ზეითუნის ზეთი;
50გრ გამომშრალი პომიდორი;
2 ღერო რეჰანი;
2-3 ღერო ოხრახუში;
მარილი, წიწაკა, ტაბასკოს სოუსი (სურვილის მიხედვით);
მომზადება:
ჩიაბატას პურის ნაჭრები გამოვაშროთ აირღუმელში 190 გრადუსზე;
მოხარშეთ მდოგვის მარცვლები 4 წუთის განმავლობაში, შემდეგ გადაიტანეთ ძალიან ცივ წყალში, გააციეთ მაგრად და გაამშრალეთ.
პომიდვრებს
გაჭერით მომცროდ ჯვრის სახით და ჩაუშვით იმ წყალში სადაც მდოგვი
იხარშებოდა და მაშინვე ამოიღეთ და ჩააწყვეთ ძალიან ცივ წყალში
(თითქმის გაყინულში, სადაც მდოგვის მარცვლები გავაციეთ). გააციეთ და მოაცალეთ კანი.
პომიდორი გაჭერით 4-6 ნაწილად, ამოაჭერით გული თესლთნ ერთად და შეურიეთ 4 ს/კ ზეთი, მარილი და წიწაკა.
გარგად გათქვიფეთ ბლენდერში.
გამშრალი პომიდვრები დაჭერით, აურიეთ გასუფთავებულ პომიდვრის ნაჭრებში, მწვანილში და მდოგვის მარცვლებში.
დაუმატეთ ბლენდერში მომზადებული პომიდვრის სოუსი, თუ საჭიროა დაამატეთ მარილი და წიწაკა.
ეს მასა გადაიტანეთ გამომშრალ პურის ნაჭრებზე და მორთეთ რეჰანით და ოხრახუშის ფოთლებით.
გემრიელად მიირთვით!
0