ღორის ხორცი ანანასით ღორის ხორცი ანანასით />


  00:57:22     20-12-2013

ღორის ხორცი ანანასით

a27047.jpg

ინგრედიენტები: ღორის ხორცი 500 გ კონსერვირებული ანანასი 5-7 რგოლი ანანასის წვენი, კონსერვიდან 150 მლ სოიოს სიუსი 50 მლ ხახვი 1 ნიორი 1 კბილი მარილი წითელი წიწაკა, დაფქული
ხორცი დავჭრათ საშუალო ნაჭრებად. ზედმეტი სისველე ქაღალდის ხელსახოცით შევაშროთ და შევწვათ საშუალო ცეცხლზე. თუ ერთბაშად ჩავყრით ხორცს ქვაბში, შეწვის ნაცვლად ჩაიშუშება, ამიტომ სჯობს ორ ნაწილად გავყოთ. შემწვარი ხორცი ამოვიღოთ და იმავე ცხიმში შევბრაწოთ დაჭრილი ანანასი, ისე რომ დაკარემელიზდეს. შემდეგ ჩავამატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და ნიორი, ჩავაბრუნოთ სანახევროდ შემწვარი ხორციც. ჩავამატოთ ანანასის სეროფი და სოიოს სოუსი, ამოვურიოთ და დაბალ ცეცხლზე დავასრულოთ მომზადება ხორცის მზაობამდე. მარილი და წიწაკა გემოვნებით. გარნირად უხდება მოხარშული, გრძელი ბრინჯი.

ამ კერძის მომზადება ცოცხალი ანანასითაც შეიძლება. გავფცქვნათ ანანასი, დავჭრათ, გული ამოვაცალოთ. მოვაგროვოთ დაჭრის შემდეგ გაშვებული წვენი, შევავსოთ ბულიონით ან წყლით და მასში მოვშუშოთ ხორცი.

0

ავტორი: