გებჟალია გებჟალია />


  05:58:17     04-12-2013

გებჟალია

a26658.jpg

გებჟალია მეგრული კერძია, რომელსაც ყველისა და ნადუღისგან ამზადებენ. მას პიტნის გამოკვეთილი არომატი აქვს.

 
საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

    ჭყინტი სულგუნი 500 გრ.
    პიტნა 50 გრ.
    არაჟანი 50 გრ.
    რზე 1 ლ.
    ნადუღი 100 გრ.
    მარილი და წითელი წიწაკა გემოვნებით

საფეხურები

    1 რძე დადგით დაბალ ცეცხლზე. თბილ რძეში ჩაყარეთ სულგუნის წვრილად დაჭრილი ნაჭრები და მუდმივად ურიეთ ხის კოვზით.
    2 როგორც კი ყველი გახდება წელვადი, მაშინვე ამოიღეთ, გააბრტყელეთ ხელით და ეცადეთ მისცეთ ოთხკუთხედი ფორმა.
    3 გაბრტყელებული ყველის ფირფიტის მთელ ზედაპირს გადაუსვით წვრილად დაჭრილი ან დანაყული პიტნის, წიწაკის და მარილის ნაზავი. გადაახვიეთ რულეტად. შეამზადეთ და მოათავსეთ მარილიან წყალში ( 0.5 ლ წყალზე 3 ს.კ მარილი).
    4 ცალკე მოამზადეთ გებჟალიის სოუსი. ამისათვის აიღეთ 100 გრ. რძე, რომელშიც მომზადდა ყველი, დაუმატეთ არაჟანი და ნადუღი, ყველაფერი ეს დააბლენდერეთ. სოუსს დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ან დანაყული პიტნა, წიწაკა და მარილი.
    5 გებჟალიის რულეტი დაჭერით ნაჭრებად და მოათავსეთ მომზადებულ სოუსში.

rogor.ge
0

ავტორი: