თაფლის ნამცხვარი (სამარხვო) თაფლის ნამცხვარი (სამარხვო) />


  05:56:59     07-04-2012

თაფლის ნამცხვარი (სამარხვო)

a16847.jpg

მასალა:

ცომი:

გაზიანი წყალი 1 ჭიქა

შაქარი 3/4 ჭიქა

თაფლი 3 ს/კ.

ზეთი 4 ს/კ.

პურის ფქვილი 2 ჭიქა

შვრიის ფქვილი 1 ჭიქა (შეგვიძლია გამოვიყენოთ ჩვეულებრივი ფქვილიც)

გამაფხვიერბელი 30 გრ.

ვანილი 20 გრ.

გატარებული ნიგოზი 3 ს/კ.

სიროფი:

გაზიანი წყალი 0,5 ჭიქა

შაქარი 4 ს/კ.

შიგთავსი:

შავი ქლიავის ჩირი 150 გრ.

გარგარის ჩირი 150 გრ.

გასაფორმებლად:

გატარებული ნიგოზი 150–200 გრ.

გაზიანი წყალი გავაცხელოთ, დავამტოთ შაქარი, ავადუღოთ, შემდეგ გადმოვდგათ და გავაცივოთ, დავამატოთ თაფლი, ზეთი, გამაფხვიერებელი, ვანილი, გატარებული ნიგოზი, ნელ–ნელა ჩავყაროთ გაცრილი ფქვილი და კარგად ავურიოთ (ცომს უნდა ჰქონდეს არაჟნის კონსისტენცია). მომზადებული ცომი სუფრის კოვზით ერთმანეთისგან დაცილებით დავასხათ პერგამენტადფარებულ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე და გამოვაცხოთ 200* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში 10 წუთის განმავლობაში (ცხობის პერიოდში ნამცხვრებს ერთხელ წავუსვათ ზეთი).  გამოცხობის შემდეგ ავიღოთ ერთი ნამცხვრის რგოლი ქვედა მხრიდან წავუსვათ სიროფი, ცენტრში მოვათავსოთ ერთი ცალი გარგრის ჩირი, შემდეგ  ავიღოთ მეორე ნამცხვარი, ქვედა მხრიდან წავუსვათ სიროფი, დავაფაროთ ჩირიან ნამცხვარს, თავზე წავუსვათ სიროფი და მოვაყაროთ დაჭრილი ნიგოზი.  (დანარჩენი ნამცხბვრებიც ასევე მოვამზადოთ და ზოგში გარგრის ჩირი მოვათავსოთ, ხოლო ზოგში ქლიავის ჩირი).

სიროფის მომზადება:

გაზიან წყალს დავამატოთ შაქარი, დავდგათ გაზქურაზე და სიროფი ვხარშოთ შესქელებამდე (სიროფი ძალიან სქელიც არ უნდა იყოს).

0

ავტორი: