04:50:31     12-03-2012
სამარხვო ფუნთუშა
მასალა:
2 კგ. პურის ფქვილი
1 ჩ.ჭ. შაქარი
1 ს.კ. მარილი
3 ს.კ. მშრალი საფუარი
0.5 ჩ.ჭ. ზეთი
1 ჩ.ჭ. ქიშმიში
5 ჩ.ჭ. თბილი წყალი
საფუარს დაამატეთ ორი სუფრის კოვზი ფქვილი, გახსენით ერთ ჩაის ჭიქა თბილ წყალში, გადააფარეთ თავზე და დადგით თბილ ადგილას.
შაქარი გათქვიფეთ ზეთში. ქიშმიში გადაარჩიეთ და გარეცხეთ. როდესაც საფუვრიანი მასა გაფუვდება, ჯამში ჩაასხით ოთხი ჩაის ჭიქა თბილი წყალი, ჩაყარეთ რვა ჩაის ჭიქა ფქვილი და ჩაასხით საფუვრიანი წყალი; ჩაუმატეთ შაქრიანი ზეთი, ჩაყარეთ მარილი, ქიშმიში და მოზილეთ ცომი; გადააფარეთ და დადგით თბილ ადგილას ასაფუებლად.
როცა აფუვდება, კიდევ კარგად ზილეთ. აირღუმელის ტაფას მოუსვით მცირე ოდენობის ზეთი და, როდესაც ცომი მეორედ აფუვდება, ამოიღეთ ფუნთუშების ზომებად, დააწყვეთ ტაფაზე და დადეთ თბილ ადგილას.
როცა ფუნთუშები ზრდას დაიწყებს, თავზე ფრთხილად მოუსვით ზეთი (ბამბით) და შედგით აირღუმელში. როცა ფუნთუშები დაიბრაწება, გამოიღეთ და ფრთხილად დააწყვეთ საცერზე/ფიცარზე/თუშფალანგზე.
0