პიცა “მშვენიერი ელენე” პიცა “მშვენიერი ელენე” />


  11:06:16     11-01-2012

პიცა “მშვენიერი ელენე”

a14143.jpg

მასალა 12 ულუფისთვის:

450 გ საფუარიანი ფენოვანი ცომი

1 თავი ხახვი

1 ცალი ტკბილი წიწაკა

300 გ მოხარშული ქათმის მკერდი

6 ცალი ლორიანი მდნარი ყველი (სამკუთხედი)

50 გ მაგარი ყველი

8 ცალი უკურკო ზეთისხილი

2 ს/კ ზეითუნის ზეთი

20 გ ოხრახუში

გააცხელეთ ღუმელი 170 გრადუსზე. ალყა-ალყა დაჭერით ხახვი. ზოლებად დაჭერით წიწაკა. ხორცი დაკეპეთ. ყველის სამკუთხედები დაჭერით სამად, მაგარი ყველი კი გახეხეთ. ზეთისხილი მრგვლად დაჭერით. გაბრტყელებული ცომი დააფინეთ ცხიმწასმულ თუნუქის ფურცელზე, წაუსვით ზეითუნის ზეთი, ფენა-ფენა მოაყარეთ ხორცი და ხახვი, შემდეგ მდნარი ყველი, წიწაკა, ზეთის ხილი და გახეხილი ყველი. შედგით ღუმელში და აცხვეთ 30-40 წუთით. გამოღებისთანავე მოაყარეთ დაკეპილი ოხრახუში.

0

ავტორი: