ცხვრის ხორცი წიწაკით, არაბულად ცხვრის ხორცი წიწაკით, არაბულად />


  11:30:42     15-12-2011

ცხვრის ხორცი წიწაკით, არაბულად

a13352.jpg

მასალა:

 150გ ცხვრის ხორცი

 30გ გამდნარი კარაქი

 150გ ბულგარული წიწაკა

 20გ ხახვი

 10გ ფქვილი

 10გ ბრინჯი

 20გ პამიდორი ან ტომატის სოუსი

 50გ მჟავე რძე

 1/2  კვერცხი

 5გ ოხრახუში

 დაფქული წითელი წიწაკა

 პილპილი

წვრილად დაჭრილი ხახვი მოვშუშოთ ზეთში ოქროსფერი შეფერილობის მიღებამდე, დავამატოთ წიწაკა, გარჩეული და გარეცხილი ბრინჯი, ჩავასხათ ტომატის სოუსი, ცოტაოდენი წყალი და ვადუღოთ 10-15 წუთი. ნახევრად მოხარშულ ბრინჯს შევურიოთ დაჭრილი ხორცი, მოვაყაროთ მარილი, პილპილი და ოხრახუში. ბულგარულ წიწაკას მოვაჭრათ ზედა ფართო ნაწილი და ამოვაცალოთ თესლი. მომზადებული ფარშით ამოვავსოთ წიწაკა და შევწვათ მდუღარე ზეთში. შემდეგ გადავიტანოთ ქვაბში, დავასხათ სოუსი და ვადუღოთ დაბალ ცეცხლზე. სოუსის მოსამზადებლად ზეთში მოვშუშოთ ხახვი, დავუმატოთ ფქვილი, წიწაკა, ტომატის პასტა ან პატარა ნაჭრებად დაჭრილი პამიდორი. დავასხათ თბილი წყალი ან ბულიონი და მოვაყაროთ მარილი გემოვნებით. მჟავე რძის მოსამზადებლად ჩავასხთ კვერცხი და სოუსი (რომელშიც იშუშებოდა წიწაკა) მჟავე რძეში. მიღებული ნარევი შემოვდგათ ცეცხლზე და ვურიოთ სანამ არ შესქელდება. შემდეგ გავწუროთ საწურში და მოვაყაროთ ზემოდან ოხრახუში.

0

ავტორი: