• თბილისი
  • 34°C
  • 21 აგვისტო, 2019
article

ინდაურის საცივი

მასალა:

ინდაური

ხახვი - 400 გრამი

ნიგოზი - 4 ჩაის ჭიქა

კვერცხი - 3 ცალი

ნიორი, წიწაკა, ხმელი სუნელი, მარილი - გემოვნებით

გასუფთავებული, გარეცხილი ინდაური მოვათავსოთ ქვაბში და მთლიანად მოვხარშოთ. ნახარშს მოვხადოთ ცხიმი და ამ ცხიმში მოვშუშოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი. ცალკე დავნაყოთ ნიგოზი, ჩავალესოთ კვერცხის გული (ვლესოთ კარგა ხანს). შემდეგ ამაშივე ავურიოთ კარგად დანაყილი ხმელი სუნელი, ნიორი, წიწაკა და გავხსნათ ინდაურის ნახარშში. მოხარშულ ინდაურს მოვაყაროთ მარილი, გავაცივოთ, დავჭრათ და მოვასხათ გამზადებული, გაციებული წვენი.


თეგები :