• თბილისი
  • 27°C
  • 20 ივნისი, 2018
article

ნამცხვარი "სნიკერსი"

  • კვერცხის გული - 6 ცალი
  • შაქარი - 2 ჭიქა
  • კარაქი - 250 გრ
  • არაჟანი - 500 მლ
  • სოდა - 1 ჩკ
  • ფქვილი - 3 ჭიქა
  • ვანილი - 1 შეკვრა
  • კაკაო - 2 სკ
ბეზე
  • კვერცხის ცილა - 6 ცალი
  • შაქარი - 360 გრ
  • ვანილი - 1 შეკვრა
კრემი
  • კარაქი - 500 გრ
  • მოხარშული შესქელებული რძე - 2 ქილა
  • ვანილი - 1 შეკვრა
  • კაკაო - 2 სკ
  • ხსნადი ყავა - 1 სკ
  • თხილი (მოხალული) - 1 ჭიქა
  • შოკოლადი - 200 გრ
1. 6 კვერცხის გული ათქვიფეთ 2 ჭიქა შაქართან, ჩაამატეთ გამდნარი კარაქი, არაჟანი სოდით, ვანილი, მარილი, კაკაო და ფქვილი. ჩაასხით ცხიმწასმულ ფორმაში და გამოაცხვეთ 200 გრადუსზე.

2. ბეზე: 6 კვერცხის ცილა კარგად ათქვიფეთ, ნელ-ნელა ჩააყარეთ 360 გრ შაქარი, ვანილი, მოათავსეთ ცხიმწასმულ ქაღალდიან ფორმაში და გამოაცხვეთ 120 გრადუსზე, სანამ კარგად არ გამოშრება.

3. კრემი: კარგად ათქვიფეთ 500 გრ კარაქი, ნაწილ-ნაწილ შეურიეთ 2 ქილა შესქელებული რძე, ჩაამატეთ ვანილი, კაკაო და უნალექო ყავა.

4. მომზადება: გაყავით ბისკვიტი 2 ნაწილად, წაუსვით ერთ ნაწილს კრემი, მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი მოხალული თხილი, დაადეთ ზემოდან ბეზე, წაუსვით კრემი, მოაყარეთ კვლავ თხილი, დაადეთ ბისკვიტის მეორე ნაწილი, მოასხით გამდნარი შოკოლადი და გააჩერეთ გრილ ადგილას 3-4 საათი.

თეგები :