• თბილისი
  • 27°C
  • 25 სექტემბერი, 2018
article

უგემრიელესი არაჟნიანი "კორჟიკები"

  • არაჟანი - 1/2 ჭიქა
  • ფქვილი - 250-300 გ
  • კვერცხი - 1 + ზემოდან წასასმელად
  • შაქარი - 2-3 ს.კ
  • სოდა - 1/2 ჩ.კ
  • დარბილებული კარაქი - 2 ს.კ
გაცრილ ფქვილს დაამატეთ კვერცხი, შაქარი, არაჟანი, სოდა და გადაურიეთ. დაამატეთ დარბილებული (არა გამდნარი!) კარაქი და შეაზილეთ.

მაგიდაზე მოაფრქვიეთ ფქვილი. გააბრტყელეთ ცომი 5 მმ სისქეზე და გამოჭერით რგოლები.  გადაიტანეთ ღუმელის ტაფაზე, გადაუსვით ათქვეფილი კვერცხი და გამოაცხეთ 180 გრადუსზე დაახლოებით 20-25 წუთი.

თეგები :