სიმინდის ფქვილის ღვეზელები კოლუმბიურად

  10:50:47     28-09-2011

მასალა:

125 გრამი კარაქი ან მარგარინი

125 გრამი ღორის ქონი

150 გრამი შაქარი

2 ცალი კვერცხი

250 გრამი სიმინდის ფქვილი

250 გრამი ხორბლის ფქვილი

კარაქი და ქონი გავადნოთ, ვაცალოთ ცოტა გაციება და დავამატოთ კვერცხები და გაცრილი ფქვილი. ძალიან კარგად მოვზილოთ და გავაჩეროთ 1 საათი. შემდეგ გავაკეთოთ კვერცხის ზომის მოგრძო ფორმის ბურთულები, მოვათავსოთ ისინი კარაქწასმულ ჟარუნაზე, თითოეული ბურთულის შუაში გავაკეთოთ ჩაღრმავება. მოვათავსოთ ჟარუნა ღუმელში. ვაცხოთ საშუალო ტემპერატურაზე მანამდე, სანამ ისინი ღია ყვითელი ფერის არ გახდება. სუფრაზე მიტანის წინ გავაფორმოთ დაშაქრული ხილით, კომპოტით და ვანილის კრემით.