ჩანახი თიხის ჯამებში

  10:43:53     20-09-2011

მასალა:

ცხვრის ხორცი - ერთი კილოგრამი

პამიდორი - 1 კილოგრამი

კარტოფილი - 700-800 გრამი

ხახვი - 200 გრამი

ცხვრის დუმა - 200 გრამი

ბადრიჯანი - 6-7 ცალი

ნიორი - 1 თავი

მწვანილი - 4-4 ძირი

პილპილი, მარილი - გემოვნებით

თითოეულ თიხის ჯამში მოვათავსოთ თხლად დაჭრილი მსუქანი ცხვრის ხორცის ნაჭრები. ორი ცალი საშუალო ზომის მთლიანი პამიდორი (კანიანად), ერთი ცალი ბადრიჯანი, ორი ცალი გაფცქვნილი კარტოფილი - სიგრძეზე ორად გაჭრილი. მოვაყაროთ მარილი და პილპილი. ბადრიჯანი წინასწარ მოვამზადოთ ასე: მოვაჭრათ თავი, ჩავუჭრათ გვერდი და შიგ ჩავაწყოთ მარილმოყრილი ცხვრის დუმის ნაჭრები, წვრილად დაჭრილი ნიორი, რეჰანი, ოხრახუში, ხახვი. ჯამები შევდგათ აირღუმელში და შევწვათ ხორცის გაწითლებამდე. სუფრაზე მივიტანოთ ჯამებითვე, ცალ-ცალკე თითოეულ ადამიანზე.