მოცვის ღვეზელი

  12:47:55     14-09-2011

მასალა:

ცომისათვის:

350 გრამი ფქვილი

2 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი

მარილი დანის პირზე

150 გრამი ღორის გადამდნარი ქონი ან მარგარინი

რამოდენიმე კოვზი ცივი წყალი

შიგთავსისათვის:

500 გრამი მოცვი

2 სუფრის კოვზი ფქვილი

1 ჭიქა შაქარი

2 სუფრის კოვზი კარაქი

ფქვილი, მარილი და გამაფხვიერებელი ცხიმში, თანდათან ვამატოთ თითო-თითო კოვზი წყალი და მოვზილოთ სქელი ცომი. შემდეგ ცომი სწრაფად გავაბრტყელოთ. ცხიმწასმული ფორმა 2/3-ით ავავსოთ ცომით. ცომის ზედაპირზე მოვათავსოთ მოცვი, მოვაყაროთ ცოტა ფქვილი. ზემოდან მოვაყაროთ შაქარი და დავაწყოთ კარაქის პატარა ნაჭრები. შემდეგ გადავაფაროთ დარჩენილი ცომი და გამოვაცხოთ ღუმელში საშუალო ტემპერატურაზე. ცხობა 30 წუთი გავაგრძელოთ.