კატლეტი ყველით

  13:51:13     29-08-2011

მასალა:

ღორის ხორცი - 500 გრამი

კვერცხი 2-3 ცალი

ყველი - 100 გრამი

მცენარეული ზეთი

ორცხობილა და ფქვილი - ამოსავლებად

მომზადების წესი:

უძვლო ხორცი გავრეცხოთ, დავბეგვოთ და დავამარილოთ. ყველი დავჭრათ მართკუთხა ფორმის კუბებად. ახალ ჯამში გავტეხოთ კვერცხი, დავუმატოთ მარილი და წიწაკა გემოვნებით. ახალ თეფშზე დავყაროთ ფქვილი. დაბეგვილი ხორცის შუაში დავდოთ ყველის რამდენიმე ნაჭერი . ისე გადავახვიოთ, რომ შუაგული ყოველი მხრიდან დაიფაროს. შემდეგ თითოეული კატლეტი ამოვავლოთ ჯერ კვერცხში, შემდეგ კი ფქვილში, ამის შემდეგ კვლავ კვარცხში და ბოლოს ორცხობილაში. შევწვათ კატლეტები მცენარეულ ზეთში.