გერმანული ნამცხვარი ქიშმიშით

  10:50:06     18-08-2011

მასალა:

300 გრამი ფქვილი

20 გრამი საფუარი

1/8 ლიტრი რძე

160 გრამი კარაქი ან მარგარინი

4 ცალი კვერცხი გული

75 გრამი შაქარი

ნახევარი პაკეტი ვანილი

4-5 სუფრის კოვზი ქიშმიში

1 სუფრის კოვზი რომი

ნახევარი ჩაის კოვზი ლიმონის ცედრა

საფანელი

საფუარი გავხსნათ თბილ წყალში, დავუმატოთ გამდნარი კარაქი, შაქარი, ვანილი, რომი, ლიმონის ცედრა და სულ ბოლოს - კვერცხის გულები. ჩავაყაროთ ფქვილი და კარგად ავთქვიფოთ. როდესაც ცომი თავისუფლად დაიწყებს ჭურჭლის კედლებიდან მოშორებას და გაუჩნდება ბუშტები, დავამატოთ წინასწარ გარეცხილი, გამშრალი და ფქვილში ამოვლებული ქიშმიში. (ცომი შეგვძლია 1-2 დღით თავდახურული დავდგათ სიცივეში). შემდეგ კარაქწასმული და ორცხობილა მოყრილი ფორმა გავავსოთ ცომით და დავდგათ თბილ ადგილას, რომ გაფუვდეს. ვაცხოთ ღუმელში საშუალო ტემპერატურაზე ¾ - 1 საათის განმავლობაში. როდესაც ნამცხვარი ცოტა შეგრილდება, ფრთხილად ამოვიღოთ ფორმიდან, დავაფაროთ ხელსახოცი და ვაცალოთ ბოლომდე გაციება. სუფრაზე მიტანამდე მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.