შემწვარი ბადრიჯანი პომიდვრის საწებლით

  10:36:17     04-08-2011

მასალა:

ბადრიჯანი - 1 კილოგრამი

ხახვი - 2-3 თავი

პამიდორი - 500-600 გრამი

პურის ფქვილი - 1 სუფრის კოვზი

ცხიმი - 3-4 სუფრის კოვზი

ნიორი - 2-3 კბილი

მწვანილი, წიწაკა, მარილი - გემოვნებით

ბადრიჯანი გავრეცხოთ, გავთუთქოთ, თხელ ნაჭრებად დავჭრათ, მოვაყაროთ მარილი და ცხიმიან, ცხელ ტაფაზე შევწვათ ორივე მხრიდან. ხახვი წვრილად დავჭრათ და ცხიმში მოვშუშოთ; მერე მოვაყაროთ პურის ფქვილი და გავაგრძელოთ შუშვა. დავასხათ ქაფცქვნილი, გახეხილი და საცერზე გატარებული პამიდორი და ვხარშოთ 15-20 წუთი. დავუმატოთ წიწაკა, მარილი, დანაყილი ნიორი. ვადუღოთ კიდევ 5-10 წუთი; გადმოვდგათ ცეცხლიდან და ჩავამატოთ წვრილად დაჭრილი