თეთრი ლობიოს სალათა

  14:25:52     21-06-2011

მასალა:

300 გრამი თეთრი ლობიო

1 სუფრის კოვზი კარაქი ან მარგარინი

2-3 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი

1 თავი საშუალო ზომის ხახვი

ღვინის ძმარი

ტომატ-პასტა

 ნიორის კბილი

2 სუფრის კოვზი დაჭრილი მწვანილი

1 ცალი ბულგარული წიწაკა

2 სუფრის კოვზი არაჟანი

პილპილი, მარილი

ლობიო მთელი ღამით დავდგათ წყალში, შემდეგ ვშუშოთ დარბილებამდე მცირე რაოდენობის წყალსა და ცხიმში (მარცვლები არ უნდა ჩაიხარშოს). ჯერ კიდევ თბილ ლობიოს დავამატოთ კარაქი, ტომატ-პასტა, ღვინის ძმარი, გატარებული ნიორი და გახეხილი ხახვი. დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ბულგარული წიწაკა, მოვაყაროთ მარილი, პილპილი და ყველაფერი კარგად ავურიოთ. შეიძლება არაჟნის დამატებაც. სალათი სუფრაზე ცივი უნდა მივიტანოთ.