მწვანე ხახვის რაგუ
10:42:04     17-06-2011
მასალა:
500 გრამი მწვანე ხახვი
თითო-თითო სუფრის კოვზი კარაქი, ფქვილი და ტომატ-პიურე
1 ჩაის კოვზი ძმარი
მარილი
ნახევარი კბილი ნიორი
2 სუფრის კოვზი წვრილად დაჭრილი ოხრახუში
მწვანე ხახვი დავჭრათ 3 სმ სიგრძის ნაჭრებად და მოვხარშოთ მარილიან წყალში, დავამატოთ ცოტა ძმარი. შემდეგ ვაცალოთ წყალს დაწურვა. კარაქისა და ფქვილისაგან მოვამზადოთ საწებელი, დავუმატოთ ტომატ-პიურე და მცირე რაოდენობის წყალი, რომელშიც ხახვი იხარშებოდა, იმისათვის რომ სოუსი ზედმეტად მკვრივი არ გამოვიდეს. დავამატოთ გახეხილი ნიორი, მარილი და მწვანილი და მომზადებული სოუსი დავასხათ მოხარშულ მწვანე ხახვს.