ნამცხვარი „კაკალი”

  11:06:18     06-05-2011

მასალა:

კვერცხი - 3 ცალი

კარაქი - 100 გრამი

შაქრის ფხვნილი - 1 ჩაის ჭიქა

ნიგოზი - 1,5 ჩაის ჭიქა

ფქვილი - 1,5 ჩაის ჭიქა

 

ავთქვიფოთ კვერცხი შაქრის ფხვნილთან ერთად, დავუმატოთ გამდნარი და შერბილებული კარაქი; შემდეგ ჩავყაროთ წვრილად დაჭრილი ნიგოზი და ფქვილი; ცომისაგან მოვამზადოთ ბურთულები. დავაწყოთ კარაქწასმულ ტაფაზე, ხელით ოდნავ გავაბრტყელოთ და შევდგათ ღუმელში გამოსაცხობად, სანამ არ შეყვითლდება.