მარწყვისა და ჟოლოს უგემრიელესი ჩინური ტორტი
13:36:29     09-06-2017
მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:
დასანამი სიროფი:
დასანამი სიროფის მისაღებად წყალი და შაქარი ავურიოთ და წამოვადუღოთ. დავუმატოთ ლიმონის წვენი და ცოტა კიდევ ვადუღოთ. გავაგრილოთ, დავუმატოთ დაჭყლეტილი ჟოლლოები. და კარგად მოვურიოთ.
ნახევარი შაქარი და რძე ავურიოთ ქვაბში და წამოვადუღოთ. ცაკლე ავურიოთ დარჩენილი შაქარი და კვერცხის გულები. დავუმატოთ ვანილი და სახამებელი. მიღებული მასა ჩავასხათ რძეში და გავაგრძელეთ კრემის ხარშვა გასქელებამდე. გადმოვდგათ ქვაბი, დავუმატოთ კარაქი, კარგად ავურიოთ და გავაგრილოთ მაცივარში. ღრმა ჭურჭელში ჩავალაგოთ დანამული ორცხობილა, წავუსვათ კრემი და დავალაგოთ მარწყვი.
გავიმეოროთ პროცედურა სანამ ჭურჭელი არ შეივსება. თავზე მოვაყაროთ ორცხობილის ნაფშვენები და მოვრთოთ ჟოლოთი და მარწყვით. ტორტი რამდენიმე საათით გავაციოთ მაცივარში და ისე მივირთვათ.
- სავოიარდის ბისკვიტები (ტირამისუსთვის) - 1 შეკვრა
- მარწყვი
- ჟოლო
- კარაქი - 50 გ
- ვანილი - 1 შეკვრა
- სიმინდის სახამებელი - 50 გ
- კვერცხის გული - 8 ცალი
- შაქარი - 300 გ
- რძე - 1 ლ
დასანამი სიროფი:
- წყალი - 500 მლ
- შაქარი - 150 გ
- ლიმონის წვენი - 1/2 ცალი
დასანამი სიროფის მისაღებად წყალი და შაქარი ავურიოთ და წამოვადუღოთ. დავუმატოთ ლიმონის წვენი და ცოტა კიდევ ვადუღოთ. გავაგრილოთ, დავუმატოთ დაჭყლეტილი ჟოლლოები. და კარგად მოვურიოთ.
ნახევარი შაქარი და რძე ავურიოთ ქვაბში და წამოვადუღოთ. ცაკლე ავურიოთ დარჩენილი შაქარი და კვერცხის გულები. დავუმატოთ ვანილი და სახამებელი. მიღებული მასა ჩავასხათ რძეში და გავაგრძელეთ კრემის ხარშვა გასქელებამდე. გადმოვდგათ ქვაბი, დავუმატოთ კარაქი, კარგად ავურიოთ და გავაგრილოთ მაცივარში. ღრმა ჭურჭელში ჩავალაგოთ დანამული ორცხობილა, წავუსვათ კრემი და დავალაგოთ მარწყვი.
გავიმეოროთ პროცედურა სანამ ჭურჭელი არ შეივსება. თავზე მოვაყაროთ ორცხობილის ნაფშვენები და მოვრთოთ ჟოლოთი და მარწყვით. ტორტი რამდენიმე საათით გავაციოთ მაცივარში და ისე მივირთვათ.